Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK

Even voorstellen..

foto 

Catharina van der Schoot (1955)

 

Al zolang ik me kan herinneren, ben ik geïnteresseerd in hoe het komt dat mensen doen wat ze doen. Dat heeft geresulteerd in uitgebreide en jarenlange studie naar menselijk gedrag en waar dat gedrag uit voort is gekomen. Na mijn opleiding tot musicus hield ik me bezig met filosofie en onderzoek naar andere culturen en religies, daarna de opleiding tot hypnotherapeut, een vervolgopleiding voor psycho-oncologisch therapeut (o.a. Simontontherapie), jeugdtherapeut, en integratief therapeut, leertherapeut integratieve psychotherapie, LVSC erkend 'GZ-supervisor' en 'Supervisor Psychotherapie'.

Naast het werk in mijn eigen praktijk, ben ik verbonden aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam. Als integratief leertherapeut en supervisor verzorg ik er professionele ontwikkelings-trajecten voor therapeuten en coaches in opleiding. Tevens heb ik er de functie van coördinator en studiebegeleider voor de opleiding Psycho-Palliatieve Hulpverlening (PPH), een professionaliseringstraject voor therapeuten die zich willen specialiseren in de begeleiding van mensen met kanker of een andere levensbedreigende of chronische ziekte. Als docent verzorg ik er workshops.

In het verleden ben ik jarenlang werkzaam geweest als musicus: ik heb schoolmuziek en piano gestudeerd aan het Brabants Concervatorium in Tilburg.

Ik werkte 8 jaar als redactielid voor het informatieblad 'Cordaad', uitgegeven door de Hartstichting. Doelgroep: ouders van een kind met een hartafwijking en beroepskrachten. Tevens werkte ik mee aan het verzorgen van dagen voor ouders van een overleden kind.

Ik werkte mee aan de totstandkoming van het boek 'In het teken van leven' van Rob Bruntink, geschreven voor ouders die een kind in de laatste fase van hun leven thuis willen begeleiden en voor beroepskrachten.

Ook werkte ik met veel plezier als groepsleidster op het Instituut voor Doven in St. Michielsgestel. Ik werkte daar met doofblind en verstandelijk gehandicapte jongens.