Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK

Leertherapie

Voor leertherapie kunt u zich aanmelden voor een individueel traject en ook voor een traject in een door u of uw werkgever samengesteld groepje van maximaal 3 personen.
1 persoon = 1 uur
2 personen = 2 uur
3 personen = 3 uur, dus één dagdeel per sessie.

Leertherapie start waar supervisie ophoudt:
In leertherapie leert u omgaan met uw persoonlijke emotionele ‘rugzak’, zodat die geen belemmering meer vormt in uw werk. 

In zowel individuele leertherapie als in leertherapie in groepjes gaat u in proces om te groeien en competenties te ontwikkelen. Dit stelt u in staat om aan de slag te gaan of te blijven als zorgverlener, met een professionele attitude en deze te blijven ontwikkelen. U start met een duidelijk omschreven leerdoel en van daaruit wordt steeds gewerkt naar het behalen van benodigde competenties. Het uitgangspunt voor het behalen van doelen vormen uw basis-/menskwaliteiten. Deze zijn namelijk belangrijke hulpbronnen om die doelen te kunnen bereiken. Gewerkt wordt met allerlei communicatie- en interventietechnieken. Geregeld geef ik relevante boeken- en filmtips. 

Ik vind leertherapie in groepjes een prachtig instrument. Doordat u ook sessies observeert waarin anderen de cliëntrol innemen en er ook reflectie over de sessies plaatsvindt:
- verwerft u meer inzicht in het handelen van een zorgverlener en het hanteren van interventietechnieken;
- kunt u ergens persoonlijk in geraakt worden door iets in het proces waarin een groepslid verkeert: u krijgt zo meer      informatie over uzelf, en die informatie over uw binnenwereld kunt u weer gebruiken om uzelf verder te ontwikkelen;
- werkt u in een sfeer van veiligheid en vertrouwen. U leert zichzelf in een kleine groep open en kwetsbaar op te stellen: een    belangrijke competentie voor een zorgverlener;
- leert u groepsvaardigheden en krijgt u informatie over hoe u zelf in een groepje functioneert. Deze vaardigheden kunt u  gebruiken in uw intervisiegroep, waardoor u ook in die groep optimaal kunt functioneren;
- Staat u er niet alleen voor! U kunt hulp, steun en begrip verwachten van groepsgenoten;
- neemt u hindernissen in het persoonlijke ontwikkelingsproces die soms een probleem kunnen zijn en energie
 
kosten.

In leertherapie wordt uiteraard serieus en respectvol gewerkt en er kan ook veel gelachen worden: dit bevordert het
relativeringsvermogen waardoor persoonlijke hindernissen gemakkelijker te nemen zijn. Leertherapie in een groepje is leuk!