Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK

relatietherapie

Soms loopt het even niet zo lekker in een (huwelijks-) relatie. Door een aanwijsbare oorzaak, of het is gewoon zo gelopen. 
We leven in een tijd waarin veel flexibiliteit en improvisatietalent van partners wordt gevraagd. Het valt niet mee om een huishouden draaiende te houden, in combinatie met een baan en een sociaal leven, en vaak met kinderen die de wereld op hun geheel eigen en gretige manier willen ontdekken.

Vaak schiet het contact met je partner er dan bij in en kan er een moment komen waarop je voelt dat  je niet meer echt sámen bent, al of niet met een negatieve impact op het intiem en seksueel leven. Dan ga je zaken missen in je relatie. 

Praten helpt dan. Maar...: hoe doe je dat zonder dat je gevoelens van frustratie en teleurstelling ertoe leiden dat je je verliest in het maken van verwijten over en weer? Vrouwen kunnen gefrustreerd raken doordat hun mannelijke partner geen prater is, en mannen kunnen zich afvragen hoe het komt dat hun vrouwelijke partner zo emotioneel is en moeilijk doet. 

Als u zich herkent in het bovenstaande, of juist andere relatieproblemen ervaart, dan kunt u een afspraak maken. In een intakegesprek kunnen we dan onderzoeken waar het probleem precies zit, en wat u samen nodig hebt om uw relatie nieuw leven in te blazen, of een extra ‘boost’ te geven. 
De therapeut kan jullie helpen om de onderlinge communicatie gezond te maken, om weer samen op één lijn te komen en om weer te kunnen focussen op elkaars positieve intenties. 

Mijn ervaring is dat in de meeste gevallen paren elkaar weer kunnen vinden en dat partners zich weer echt thuis kunnen gaan voelen bij elkaar. 
Bij een kleine minderheid van de paren blijkt dat het beter is om elkaar de ruimte te geven door uit elkaar te gaan. Dat is voor beide partijen heel verdrietig en pijnlijk. De therapeut zal u nooit sturen, of adviseren om uit elkaar te gaan: Zo’n beslissing neemt u samen of ieder voor zich. De therapeut zal u in dat geval zeker respecteren in uw beslissing, en u helpen om de emoties die onvermijdelijk horen bij een scheiding, in gezonde banen te leiden.