Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK

Werkwijze

Wanneer u voor een eerste afspraak (intake) naar de praktijk komt, kunt u vertellen wat uw probleem/klacht is en wat u wilt bereiken. De therapeut zal doorvragen op wat u vertelt om een duidelijk beeld te krijgen van wat uw hulpvraag precies is, en om een speciaal voor u op maat gemaakte behandelingsstrategie te kunnen bepalen.
De therapeut zal ook vragen naar algemene zaken als eerder gevolgde psychotherapeutische en/of medische behandelingen en eventueel medicijngebruik. De bedoeling van dit gesprek is dat u aan het einde van de intakesessie al meer grip hebt op uw probleem en dat u weet hoe we het verder gaan aanpakken.

Tijdens de behandeling zullen geregeld momenten worden ingebouwd voor evaluatie. Deze bieden u de mogelijkheid om uw tevredenheid over de voortgang aan te geven en de behandeling bij te stellen indien u dat wenst. De ervaring leert dat cliënten de evaluaties als heel motiverend ervaren: het biedt ook zicht op de vorderingen die u al heeft gemaakt in de richting van uw doelen.

Wanneer het gaat om psychosomatische klachten (lichamelijke klachten met een vermoedelijk psychische oorzaak), dan wordt voorafgaand aan de behandeling daarvan altijd een bericht met de vraag om relevante informatie verstuurd naar uw (huis-)arts. Zo'n klacht kan pas behandeld worden met psychotherapie, als een lichamelijke oorzaak is uitgesloten.

Na afsluiting van de therapie wordt een afsluitbericht verzonden naar uw huisarts en/of andere behandelaar.

In de praktijk wordt kortdurende therapie aangeboden. Dat wil zeggen dat een behandeling tussen 5 en 15 sessies zal omvatten. Hoeveel sessies dat voor u zullen zijn, zal blijken aan de hand van de
tijdens de intake verkregen informatie.