Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK

voor mensen met een levensbedreigende ziekte

Psychosociale begeleiding en Psycho-oncologische begeleiding zijn bestemd voor mensen die lijden aan een ernstige, levensbedreigende of chronische ziekte.
Psycho-oncologische hulpverlening is psychosociale hulpverlening speciaal bedoeld voor mensen die lijden aan de ziekte kanker. (oncologie = de medische kennis en behandeling van kanker) 

De begeleiding wordt  volledig afgestemd op uw behoeften.               

Op lichamelijk, emotioneel, sociaal en spiritueel gebied verleent de therapeut begeleiding en ondersteuning. Ook wordt u mentaal en emotioneel ondersteund in de medische behandeling. 

 
Bij bv.:
- vermoeidheidsklachten;
- spanningen en angsten;
- belastende overtuigingen;
- emotionele problemen;
- relationele klachten;
- seksualiteitsklachten;
- het verwerken van ‘oud zeer’;
- re-integratie in een baan;
- begeleiding in de palliatieve fase;
- stervensbegeleiding.

Mijn persoonlijke doel is steeds om u de hulp te bieden die u nodig hebt om uw kwaliteit van leven te verbeteren. Er is ook aandacht en ondersteuning voor de 'eerste helper' (zie onder de knop 'Simontontherapie') en andere naasten van de cliënt.
Indien nodig kan de begeleiding thuis, in het ziekenhuis of in een hospice plaatsvinden.

Tijdens de begeleiding kan gebruik worden gemaakt  van o.a.: gesprekken, ontspanningstechnieken, technieken uit de cognitieve gedragstherapie, hypno- en regressietherapie, visualisatie en imaginatie, tekenen en Simontontherapie.

Ook kunt u gebruik maken van de techniek beschreven in 'De helende reis' van Brandon Bays.

Deze vormen van begeleiding kunnen nooit dienen ter vervanging van een medische behandeling.